Trappeheis, Villa/boligheis eller Plattformheis?

Hvordan vet du hvilket alternativ som er best for deg?

Skrevet av Stannah

Når trappene begynner å bli et problem hjemme, kan du se etter en passende løsning. Det er imidlertid flere alternativer som kan hjelpe, så hvordan vet du hvilken du skal velge?

Vi er her for å hjelpe deg med dette. Mens alternativene ovenfor vil hjelpe deg å få tilbake din bevegelsesfrihet, kan et produkt være bedre egnet til din situasjon enn det andre. Bruker mobilitet, ledig plass og budsjett er alle faktorer å vurdere. I denne artikkelen vil vi snakke om hovedtrekkene i hver av disse heisene, samt alt du bør vurdere når du bestemmer deg for å gå for et av disse alternativene.

Trappeheis

Hva er en trappeheis?

Traplift, Huislift of Plateaulift?

En trappeheis er en heis som tar deg opp og ned mens du sitter, via en skinne montert på trappen. Ganske enkelt – denne typen heis gjør hva navnet tilsier – og bringer noen opp trappen komfortabelt og trygt. En av de viktigste fordelene med en trappeheis er at det er den mest kostnadseffektive måten å gi deg bevegelsesfrihet i hjemmet ditt. Bygg-utbedring er unødvendig, og de kan installeres på nesten hvilken som helst trapp. Trappeheiser er en god løsning for alle som bare ønsker å bruke trappen trygt, uten å måtte gjøre store justeringer i huset.

 • Det estetiske aspektet ved en trappeheis – er trappeheisen tilpasset interiøret ditt?
 • Hvordan betjenes heisen – er håndkontrollen ergonomisk?
 • Komfortable funksjoner – har heisen et behagelig mykt sete og en fotstøtte som passer for deg?
 • Sikkerhetsfunksjoner – hvor enkelt er sikkerhetsbeltet å sette på? Hva skjer hvis noe kommer i veien for trappeheisen din?

Det er flere punkter å vurdere før du velger den beste trappeheisen. Invester litt tid i forskning og les kundeanmeldelser, for eksempel – se hva andre mennesker har å si om et selskap for å sikre at du velger et selskap du kan stole på.

Hvem kan bruke en trappeheis?

Nesten alle. Noen som kan holde seg oppreist i en stol i løpet av turen kan bruke en trappeheis.

Folk som har problemer med å bøye knærne og / eller hofter

Du kan også bruke en trappeheis når du har problemer med å bøye knærne og / eller hofter. Vi har forskjellige typer stoler i vårt sortiment, hver designet for å møte ulike behov. Sadler er den perfekte blandingen mellom et vippet sete og en stol. Ideell for de som synes det er vanskelig eller smertefullt å sitte i en stol og stå opp igjen. Sadlers sete vipper tilbake og støtter vekten din når du lener deg tilbake og lindrer trykket på knærne mens du bruker trappeheisen i en nesten stående stilling. Når du kommer til den andre enden av trappen, vipper den tilbake igjen, og hjelper deg forsiktig ut av stolen.

stannah sadler trapliften

Rullestolbrukere

Men for å kunne bruke en trappeheis, må du ha litt mobilitet. Hvis du kan løfte deg inn i stolen og sitte oppreist, kan en trappeheis være det riktige alternativet for deg. Men hvis det ikke fungerer, så kan du dra mer nytte av et annet alternativ. Våre rådgivere kan best gi deg råd om dette. Selv om en trappeheis ikke er det ideelle alternativet, vil de jobbe med deg for å finne det beste alternativet. Hvis du er rullestolbundetog og ønsker å kunne bruke trappeheisen uavhengig av bistand, må du kunne komme inn og ut av rullestolen, samt trappeheisen selv. Du trenger en rullestol øverst og nederst i trappen. Det er også viktig at du kan sitte oppreist når du bruker trappeheisen slik at du sitter trygt i setet for hele turen. Hvis du ikke er sikker på om en trappeheis er det riktige alternativet for deg, kan du se våre trappeheismodeller på siden.

Hvor kan jeg ha en trappeheis installert?

En trappeheis installert i trappesvingen. De kan monteres på de aller fleste trapper, enten lange eller korte, brede eller smale, inne eller ute, rett eller med sving. Trappeheiser er normalt montert i trappen, ikke på veggene. Dette betyr at installasjonen av en trappeheis ikke krever noe bygningsarbeid og at installasjonen er rask (tar mindre enn en dag).

I unntakstilfeller – for eksempel en glasstrapp – kan heisen monteres på veggen.

Når du har et strømuttak i nærheten av trappen, kan en trappeheis enkelt installeres – det kan til og med installeres på flere trapper og flere etasjer samtidig.

Se våre trappeheiser

Villa/boligheis

Hva er en Villa/boligheis?

Huislift de Salise

Villa/boligheiser er passasjer heiser ddesignet for å gjøre boliger mer tilgjengelig ved å koble sammen to etasjer. En trappeheis gjør dette via trappen, men en Villa/boligheis er installert der det er mulig og hvor brukeren ønsker det. En Villa/boligheis kan være en ideell løsning for de som ønsker å gjøre hjemmet mer tilgjengelig. Villa/Boligheiser øker ofte verdien av et hjem og blir ofte sett på som en smart investering. Spesielt når man blir mindre mobil.

De viktigste tingene å tenke over når du vurderer å installere en Villa/boligheis i hjemmet ditt er:

 • Hvor du skal installere heisen: Har du plass til en heissjakt, med nedsenk i gulv og / eller rampe? Kan du også kjøpe en boligheis som ikke krever en heissjakt, med nedsenk i gulv og / eller rampe? Har du plass til en kompakt Villa/boligheis?
 • Hvor mye heisen vil koste: En Villa/boligheis er dyrere enn en trappeheis. Du bør også ta hensyn til byggearbeidet som kreves for å installere en Villa/boligheis
 • Montering av heis og levering: Utformingen av Villa/boligheisen og produksjonen tar litt lengre tid. Har du tid til dette, eller trenger du løsningen på kort sikt?

Hvem kan bruke en Villa/boligheis?

Alle.

Det finnes imidlertid forskjellige typer Villa/boligheiser tilgjengelig, disse kommer i alle former og størrelser. Det er derfor det er viktig at du vet hva det er du trenger.

Hva trenger du Villa/boligheisen til?

 • For å flytte deg selv, inkludert en rullestol?
 • Å flytte tung last?
 • Må Villa/boligheisen ha automatiske dører?
 • Skal heisen kunne gå opp mer enn to etasjer?
 • Skal heisen kunne transportere flere personer?

Alle disse variablene kan påvirke prisen og typen heis du leter etter.

Hvor kan jeg ha en Villa/boligheis installert?

I motsetning til en trappeheis, når du kjøper en Villa/boligheis er du ikke begrenset av hvor du kan plassere den. Avhengig av hvordan huset ditt er, kan du plassere Villa/boligheisen der du trenger den. Du vil sannsynligvis trenge hjelp fra en rådgiver for å finne ut hva som er gjennomførbart i hjemmet ditt.

Se hele utvalget av Villa/boligheiser

Løfteplattform

Hva er en platformheis?

platform lift

En plattformheis er en plattform som beveger seg langs en skinne festet til trappen din og gir deg tilgang til hele hjemmet ditt. Plattformen kan transportere en person i rullestol, en stående person eller en sittende person. Det er den ideelle løsningen for å bringe folk og tunge belastninger opp / ned trappen.

En plattformheis kan monteres for en eller flere etasjer.

Hvem kan bruke en plattformheis?

Nesten alle kan bruke en plattformheis. Både folk som bruker rullestol og de som ikke trenger det. En plattformheis tar deg og / eller varer opp og ned trappen på en sikker måte. En ekstra og svært viktig fordel med en plattformheis er kapasiteten til å transportere tung last, noe som betyr at du har en enkel løsning for å transportere tunge varer opp og ned, uten å sette deg selv i fare.

Hvor kan jeg ha en plattformheis installert?

Skinnen til plattformheisen er montert i trappen eller på veggen. Plattformheiser er tilgjengelig for alle typer trapper. For både rette og trapper med sving, både inne og ute. Fordi plattformheisen tar mer plass når den foldes ut, er en slik heis ikke egnet for smale trapper. Når heisen ikke er i bruk, foldes plattformheisen sammen, slik at det er nok plass for alle som ønsker å bruke trappen.

Alt du trenger er en stikkontakt i nærheten av trappen.

Se hele utvalget av plattformheiser

 

Oversikt – Trappeheis – Villa/boligheis – Plattformheis

Trappeheis Villa/boligheis Plattformløft
hva er det? En stol som transporterer deg langs trappen En passasjerheis i hjemmet ditt En plattform som du transporterer langs trappen, eller over høydeforskjeller
Kan heisen transportere en rullestol? Nei Ja Ja
Hvor mange mennesker kan transporteres samtidig? 1 2/3 1
Kan heisen løfte tung last? Nei Ja Ja
Kan heisen gå over flere etasjer? Ja Ja Ja
Må hjemmet ditt endres for å installere det? Nei Ja Nei
Kan du velge hvor heisen skal installeres? Du kan velge på hvilken side av trappen heisen vil bli installert Ja Du kan velge på hvilken side av trappen heisen vil bli installert
Kan heisen plasseres både innendørs og utendørs? Ja Nei Ja
Hvor lang tid tar en installasjon? Noen timer Flere dager I 1 eller 2 dager
Hvor økonomisk er heisen når den er i bruk? Veldig. Heisen bruker mindre energi enn vannkokeren. Økonomisk, selv om det avhenger av heisen du velger, belastning osv. Veldig. Heisen bruker mindre energi enn vannkokeren.

 

Klein overzicht – Traplift t.o.v. Huislift t.o.v. Plateaulift

Hvordan kan Stannah hjelpe deg å gjøre et godt valg?

Vi er her for å gjøre livet ditt enklere. Vi forstår at det å ha flere valg er en fordel, men det kan være utfordrende å se skogen for bare trærne. Hvis du ønsker mer informasjon, vennligst kontakt oss på telefon eller via e-post. Våre profesjonelle rådgivere kan hjelpe deg. En av våre erfarne rådgivere vil besøke deg – selvfølgelig helt uten forpliktelse – og sammen med deg bestemme det beste alternativet for deg og ditt hjem. Ikke føl deg presset for å gi et umiddelbart svar, du har tid, tross alt, det er ikke hver dag at du kjøper en heis! Du kan kontakte oss her.